Samen bouwen aan een duurzame wereld

 

Niet alleen het respect voor mens en milieu staan voorop bij de ontwikkeling van duurzame gebouwen. Duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik, maar is ook beter voor het milieu dan de traditionele bouw en bespaart bovendien grondstoffen. De gebouwen zijn ook nog eens een stuk energiezuiniger en hebben een gezonder leefklimaat. Duurzaam ondernemen zit bij AMI in het DNA en is een voorwaarde voor een betere toekomst!

 


AMI ZET DE VOLGENDE STAP IN CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING

Tegenwoordig wordt het begrip duurzaamheid alsmaar populairder. De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle. Volgens dit principe is afval gelijk aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Met de - als enige in de wereld - behaalde Cradle to Cradle certificering, voor een groot deel van het bouwbeslag, wil AMI zich onderscheiden in de markt met het verduurzamen van haar producten. Het Cradle to Cradle certificeringsproces maakt de producten stap voor stap aantoonbaar duurzaam. Hierdoor passen onze producten binnen het gedachtegoed van de circulaire economie.

AMI is ook toegetreden tot de Cradle to Cradle bouwgroep; een groep van fabrikanten en strategische partners die het C2C gedachtegoed wil verspreiden en stimuleren binnen de Nederlandse bouw.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit bij AMI in het DNA. Sinds 1997 is AMI ieder jaar opnieuw ISO-gecertificeerd en sinds 2014 ook MVO-gecertificeerd. AMI legt de lat steeds hoger om zich te blijven ontwikkelen en onderscheiden in de markt. Met deze certificering committeert AMI zich om te zorgen dat neveneffecten van het productieproces een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.

AMI positioneert zich zo als koploper binnen de circulaire economie met een duurzame langetermijnstrategie, die inspeelt op grote socio-demografische trends zoals grondstofschaarste, gezonde werkplekken, het werken met gezonde materialen en de toenemende interesse in de herkomst van de producten. Ook bouwt AMI al sinds jaar en dag aan een goede relatie met haar klanten en leveranciers en bewijst dat integriteit en nauwe banden bijdragen aan de optimalisatie van het productieproces. Zo wordt het steeds makkelijker om de kringloop te sluiten.


 

Circulaire economie

De circulaire economie is een systeem dat bedoeld is om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en de waardevernietiging te minimaliseren. Hierdoor blijft de economische waarde zoveel mogelijk behouden.

AMI wil bijdragen aan het ontwikkelen van gezonde gebouwen met een aantrekkelijk werkklimaat. Cradle to Cradle gecertificeerde producten dragen hier natuurlijk wezenlijk aan bij. Ook wil AMI steeds meer bouw gerelateerde fabrikanten stimuleren om het Cradle to Cradle - gedachtengoed te starten en hierin te investeren. Zo blijft AMI vooroplopen op het gebied van innovatieve aluminium producten.