Al meer dan 60 jaar vooroplopend in aluminium

De wereld van AMI draait om aluminium bouwbeslag en industrials. AMI heeft duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan en loopt voorop in de productie van aluminium producten die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. In Nederland maar ook daarbuiten. Hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten die zorgvuldig ontwikkeld en geproduceerd worden. Onze vakmensen zorgen natuurlijk ook nog eens voor een perfecte afwerking van deze producten. 

Alle productgroepen van AMI hebben aluminium als grondstof. Afhankelijk van de toepassing en de gebruikseisen worden ze gegoten, uit bandmateriaal geperst of gezaagd van speciaal getrokken profielen. Na een reeks van ambachtelijke bewerkingen worden ze geanodiseerd, verpakt en uiteindelijk in perfecte staat afgeleverd.

SKG gecertificeerd bouwbeslag

Als eerste Nederlandse producent is AMI met SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen) goedgekeurde producten op de markt gekomen. Nog steeds komt AMI regelmatig met nieuwe producten op de markt, om het assortiment veiligheidsbeslag verder te verdiepen.

Afspraak is afspraak

De bouwwereld staat nou niet echt bekend om zijn strikte levertijden en het nakomen van vooraf gemaakte afspraken. Als AMI zijn we daar een positieve uitzondering op. Voor ons geldt: afspraak is afspraak. Elke toezegging die we aan onze opdrachtgevers doen, komen we onverkort na. In geval van overmacht maken we daarvan meteen een melding.

Onze werkwijze is enerzijds gericht op tevreden klanten, hoge kwaliteit en duurzaam gebruik, en anderzijds op een zo soepel mogelijk bouwproces. Met onze flexibele organisatie en oog voor de behoeften van de markt streven we ernaar om voor alle partijen het bouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

De historie van Ami

AMI ZET DE VOLGENDE STAP IN CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING

cradle to cradle AMI

Tegenwoordig wordt het begrip duurzaamheid alsmaar populairder. De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle. Volgens dit principe is afval gelijk aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Lees meer

 

Tijdlijn AMI